





Death, Dying and all that Jazz! A Palliative Care Update - Wednesday, 8th May 2024

CONFERENCE TIMETABLE

Time	Length	Topic	Speaker
9:00-9:30	30mins	Welcome/Coffee	
9:30-9:55	25mins	Guest Speaker Future of Palliative Care Nursing	Prof Ann Gallagher, Professor/Head of Dept of Health Sciences, Brunel University
9:55-10:20	25mins	Supporting Family Carers - What's New?	Dr Ros Taylor, MBE Medical Director, Harlington Hospice
10:20-10:35	15mins	Q&A	Panel
10:35-11:00	25mins	Pain, Nausea, Breathlessness – Top Tips	Dr Katie Cauldwell, Consultant in Palliative Care, Hillingdon Hospital
11:00-11:20	20min	Palliative care in A&E – how not to admit a patient!	Mark Troup, Palliative CNS, Hillingdon Hospital and Amie Lacey, Education Lead, Harlington Hospice
11:20-11:35	15mins	Q&A	Panel
	1		
11:35-11:50	15mins	Coffee	
11:50-12:15	25mins	Children Facing Loss	Paula Boyle and Nana Zhvitiashvili, Psychological and Emotional Support Team, Harlington Hospice
12:15-12:40	25mins	Drama at Home – the challenge of palliative care at home	Barbara Van Brummen, Team Lead, Hillingdon Community Specialist Palliative Care Team
12:40-13:00	15mins	Q&A	Panel
13:00-13:45	45mins	Lunch	
13:45-14:15	30mins	Assisted Dying – the Future and the Impact	Jo Fernandes, Nurse Consultant, Harlington Hospice
14:15-14:45	30 mins	Managing Anxiety/CBT and Relaxation Techniques	Dr Heather Wells, Macmillan Consultant Clinical Psychologist Bhavini Pandya, OT & Physio Assistant, Harlington Hospice
14:45-15:00	15mins	Q&A	Panel
15:00-15:15	15mins	Tea	
15:15-15:50	35mins	Cases – 5 cases – 5 stories- 5 mins	Several
15:50-16:00	10mins	Wrap up	



